na

ΥΛΙΚΑ : 1 πακέττο αλευρένιες τορτίγιες της La Costeña
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : (1) Κόψτε τις τορτίγιες σε έξη τρίγωνα (κόβοντας στη μέση, και μετά κάθε μισό στα τρία) και ανακατέψτε τα κομμάτια απαλά για να τα ξεχωρίσετε.
(2α) Στο τηγάνι : Τηγανίστε σε καυτό λάδι για ελάχιστο χρόνο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα,
αλατίστε ελαφρά, στραγγίξτε και
αφήστε να κρυώσουν
ή
(2β) Στον φούρνο : Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, ανακατέψτε απαλά να πάει παντού,
απλώστε στο ταψί σε αντικολλητικό χαρτί χωρίς να αλληλοκαλύπτονται,
ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά περίπου, γυρνώντας τα στα 4 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα αλλά να μη ψηθουν υπερβολικά και
αφήστε να κρυώσουν (θα σκληραίνουν καθώς κρυώνουν)

Διατηρούνται σε καλά κλεισμένη χαρτοσακκούλα ή τάπερ μια -δυό μέρες, αλλά φρέσκα είναι ωραιότερα. Σερβίρονται σκέτα, για ντιπ, ή σε νάτσος.
Για σκέτα, μαζί με το αλάτι μπορείτε να προσθέστε και ρίγανη, πάπρικα, ή άλλα μπαχαρικά της αρεσκέιας σας. Ή, αντί για αλάτι, ρίξτε κανέλλα και ζάχαρη και φτίαξτε γλυκά τσιπς, που μπορούν να σερβιριστούν και με παγωτό.

Επίσης, αντί για τρίγωνα τσιπς μπορείτε να κόψετε σε λωρίδες και να φτιάξετε λεπτά μπατόν