ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Image

Η Μεξικάνικη κουζίνα οφείλει την πολυχρωμία και τον πλούτο της στις πάρα πολλές φυσικές τροφές που μας ήταν άγνωστες πριν ο Κολόμβος ανακαλύψει την Αμερική.

Η κοινή σε όλους μας ντομάτα, η πιπεριά σε περισσότερες από 60 ποικιλίες, η κολοκύθα, το αβοκάντο, τα φιστίκια κάσιου και πέκαν, το κακάο, το καλαμπόκι, ο ανανάς, η πατάτα, η βανίλια, και σχεδόν όλα τα είδη φασολιού ήταν μερικά από τα νέα τρόφιμα που ανακάλυψαν οι Ευρωπαίοι όταν πήγαν στο Μεξικό. Φανταστείτε πόσο φτωχή θα ήταν η κουζίνα μας χωρίς αυτά.

Image

Παράλληλα όμως και οι Ισπανοί έφεραν στην Αμερική το ελαιόλαδο, το ρύζι, τα ρεβίθια και κυρίως τα κρέατα, και συνταγές από τη Μεσόγειο και τη βόρειο Αφρική.

Οι συνταγές αυτές αναμείχθηκαν αρχικά με τα τρόφιμα των Αζτέκων και των Μάγια, και αργότερα και με τις ιδέες που έφεραν οι άλλοι ευρωπαίοι. Έτσι εξελίχθηκε η σημερινή συναρπαστική μεξικάνικη κουζίνα.