chili-con-carne

(Του “Chef In Love” Τόνυ Καβαλιέρου)

ΥΛΙΚΑ :  500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδου, ½ ποτήρι λευκό κρασί, 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο καβουρδισμένο, 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε κόκκους καβουρδισμένο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 1 φλιτζάνι καλαμπόκι, 1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια La Costeña, 2 πιπεριές χαλαπένιος κομμένες σε λεπτές φέτες, αλατοπίπερο, 200 γρ τυρί τσένταρ τριμμένο, φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : (1) Σωτάρουμε τον κιμά στο λάδι μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του και αρχίσει να καβουρδίζεται, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά ακόμα, σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά. (2) Προσθέτουμε  την πιπεριά, το καλαμπόκι, τα φασόλια και σιγοβράζουμε για λίγο, ρίχνουμε και τις χαλαπένιος και το φρέσκο κόλιανδρο και αλατοπίπερο (3) Σερβίρουμε με τορτίγια τσιπς και γαρνίρουμε με το τριμμένο τσένταρ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΝΙΤΑ : Ρίχνουμε στο μπλέντερ 200 γρ μάνγκο σε σιρόπι, 400 γρ παγάκια, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και χυμό από 1 λάϊμ. Χτυπάμε καλά σε απαλό πολτό και σερβίρουμε αμέσως

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ: